Spring naar inhoud

Parochiedag 2023

Parochiedag 2023

Zondag 4 juni was het zover. De Parochiedag. Niet in een van de drie locaties, maar in Ruinen. Mooi centraal gelegen. Vanuit Beilen, Hoogeveen en Meppel goed bereikbaar met de fiets. Dat deden we dan ook massaal. 

Ik kan uit ervaring zeggen, de fietstocht vanuit Meppel was prachtig. Ik wist eerlijk gezegd niet dat het hier zo mooi en heerlijk rustig is. 

Eerst vierden wij de Eucharistie in de Mariakerk. Een protestantse kerk, maar voor deze gelegenheid speciaal ingericht om de Eucharistie feestelijk met elkaar te kunnen vieren. De kerk was bomvol. Het gelegenheidskoor zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting. Het orgel klonk prachtig en er was mooi fluitspel. Pastor Cesar Cortes leidde vol vuur de dienst en stond aan het eind van de viering bij de deur om iedereen een prachtige Parochiedag toe te wensen. 

Na de viering was er koffie en een goed verzorgde  lunch. Een accordeonspeler zorgde voor de vrolijke noot. 

De zon liet zich van de best kant zien, het was schitterend weer. 

Ook de kinderen hebben genoten. De foto’s spreken voor zich. 

Met een goed gevulde maag en een uitstekend humeur ging iedereen weer huiswaarts, hetzij met de fiets, hetzij de auto. We kunnen terugkijken of een geslaagde Parochiedag. Hulde aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Het kon niet beter. 

Aad van der Klaauw

Foto's