Spring naar inhoud

Nieuws Meppel

 

 
Ga naar:

Eerste advent

1e Advent: De geboorte van Johannes aangekondigd

Op deze zondag staat Lucas 1:5-25 centraal.

Lees verder

St.Stephanusdag  op 24 september 2023

Zondag 24 september was het zover, we vierden de dag van de naamgever van onze kerk. Stephanus de eerste martelaar, de man die ons geleerd heeft om te vergeven, echt te vergeven. Dit thema stond deze dag centraal. Pastor César Cortés ging voor in de dienst, het kinderkoor de Stephanootjes verblijdden ons met hun enthousiaste gezang. Aan het eind van de dienst werd Nel van Diepen in het zonnetje gezet. Zij kreeg de Parochiepenning. Na de dienst was er voor iedereen koffie en lekkere broodjes. Sophie Boldewijn, Daniël Jakobs en Savio Karomi uit de geloofsgemeenschap Beilen deden via een Powerpointpresentatie uitgebreid verslag van de Wereld Jongeren Dagen in Portugal. De kinderen konden zich uitleven op het springkussen dat klaarstond. In de bovenzaal ging de jeugd creatief aan de slag met het thema van de dag.  De volwassenen mochten hun teksten schrijven op een wit laken dat over een tafel achter in de kerkzaal was gespreid. Daarna was het de beurt aan Ken Besuijen. Vol passie en vuur bracht hij het Nederlandse lied. Hij vertolkte professioneel liederen van o.a.  Kees Speenhof, Eduard Jacobs en Jean-Louis Pisuiss.  Teun Lucassen begeleidde hem daarbij. Iedereen hing aan zijn lippen. Daarna was het tijd voor de borrel en gezellig nakletsen. Om ongeveer drie uur in de middag ging iedereen tevreden weer naar huis. We kunnen terugkijken op alweer een geslaagde St. Stephanusdag. Dank aan iedereen die ervoor gezorgd heeft dat deze dag een succes werd. 

Foto's

Onze lieve Heer op Solder in Meppel

U kent wellicht de museale schuilkerk in Amsterdam genaamd “Ons Lieve heer opSolder”. Nu is er in Meppel geen sprake van een museum of schuilkerk maar van een volledig nieuw ingerichte kerkzaal op de bovenverdieping van onze Stephanuskerk...

Lees verder

Parochiedag 2023

Zondag 4 juni was het zover. De Parochiedag. Niet in een van de drie locaties, maar in Ruinen.

Lees verder

Beste mensen,

De locatieraad is op zoek naar parochianen, die medeparochianen, die niet meer zelf naar onze Vieringen kunnen komen en wel graag onze Vieringen willen bijwonen, thuis op te halen en na de Viering weer thuis te brengen.
Mocht u dit graag willen gaan doen en wilt u er meer over weten, kunt u contact op nemen met:

Marie-José Westra  Tel. 05222 252766 of per e-mail: wielwest@home.nl


Liturgierooster Meppel  

2023-nr 7_Liturgischrooster -Allerheiligen_Allerzielen Meppel